Qui som

Situada en el cèntric carrer Sant Llorenç núm. 1 d'Alcoi, enfront de l'ajuntament, la Llibreria Llorens va ser inaugurada a l'abril de 1876 per José Llorens Pericàs, any i mes de la celebració del VI centenari de les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, any en què es va col·locar la columna de Sant Jordi en la plaça d'Espanya, la qual va servir com a anagrama de la llibreria i disseny corporatiu de la llibreria.

Des del principi, la llibreria va estar situada al carrer Polavieja , que ara és el carrer Sant Llorenç, després de passar per diferents noms, on segueix en l'actualitat.

La primera planta va ser dedicada a habitatge fins a l'any 1967.
L'any 1925, va entrar com a dependent amb 25 anys, Federico Llorens Torres, qui procedia d'un taller d'impremta i enquadernació. Posteriorment en 1929 es fa càrrec del negoci i contrau matrimoni amb Luisa García Hernández, continuant en l'habitatge on naixen els seus tres fills, Federico, Luis i Pili Llorens.
Ja l'any 1967-68, estant al càrrec de la mateixa els seus fills Luis i Pili, es procedeix a la primera reforma integral del local, i es destina el primer pis a secció de llibreria, dedicant la planta baixa a papereria, premsa i revistes.

En la secció de llibreria, al principi de la reinauguració, es van celebrar actes culturals, com a concerts espontanis de piano, guitarra, recitals de poesia, lectures de teatre, exposicions de pintors locals com Alejandro Soler, Manolo Arjona i molts altres.

La llibreria ha estat vinculada i col·laborant sempre amb totes les associacions i organitzacions socioculturals de la ciutat, pertanyent des de la seua fundació a les associacions comercials locals. Entre els anys 1975-1980, obri una segona llibreria en la hui comercial zona de l’Alameda, en un local de 200 metres quadrats i dues plantes, amb un aire de modernitat i folgança, sent un dels primers locals a obrir les seues portes en la zona. Aquesta va tancar per jubilació del seu titular, Luís Llorens García a l'abril del 2008.
L'any 1994-95 obri una tercera llibreria a la ciutat, la llibreria Llorens Centre, amb 100 metres quadrats,  en la planta baixa del carrer Sant Nicolàs núm. 14. Amb la reforma del local, es trau a la llum una façana antiga amb un escut d'una emblemàtica família alcoiana, cosa que la va valdre per a rebre el premi de la cambra de comerç COMERÇ AMB MILLOR RENOVACIÓ DE L'ANY i primer premi al MILLOR APARADOR NADALENC.

A partir d'aqueix moment, la llibreria del carrer Sant Llorenç es va dedicar exclusivament a llibre tècnic, oposicions, diccionaris, informàtica i guies de viatge.

La nova llibreria va estar funcionant nou anys, fins que els amos de la finca decideixen reestructurar-la íntegrament respectant la façana, que també formava cantonada amb el carrer San Mauro. És així com es decideix el trasllat al carrer Sant Josep, 22, local situat molt prop de la Casa de la Cultura i la Biblioteca Pública Municipal, sempre sent impensable el traure-la de l'entorn del centre d'Alcoi. Aquesta llibreria va albergar des del primer moment actes culturals com a presentació de llibres, conta contes, visites de xiquets de diferents col·legis etc…

L'any 2001 se li concedeix a la llibreria Llorens el Premi BUIXERAU GINESTA al Llibreter de l'any que atorga la Federació de Gremis d'editors d'Espanya, per la seua labor en el foment i desenvolupament de la cultura escrita i que contribueixen a la consolidació de la cadena del llibre en els seus àmbits d'actuació.

Transcorreguts 3 anys i veient pròxima la jubilació d'un dels propietaris, es decideix tancar-la per a anar reduint el negoci i tornar definitivament al bressol de la Llibreria Llorens al carrer Sant Llorenç, 1, donant servei de llibreria general.

Finalment l'any 2011 i després de la jubilació de la seua propietària Pili Llorens, la llibreria passa a les mans del seu actual propietari José Ernesto Nadal, qui després de més de vint anys com a empleat pren el relleu fins hui.