Noticias

26 SEP

Presentació del llibre "La taverna del Negre"

El proper 26 de Setembre a les 19:45 hrs. al Centre Cultural Ovidi Monllor d'Alcoi
Presentació del llibre

El proper 26 de Setembre a les 19:45 hrs. al Centre Cultural Ovidi Monllor d'Alcoi, Jesús Moncho ens presentarà la seva última novel·la "La taverna del Negre", obra guardonada amb el XXXVI PREMI CIUTAT DE VALÈNCIA ISABEL DE VILLENA DE NARRATIVA EN VALENCIÀ.


Andreu Faraig és enviat a les Amèriques com a delegat permanent de la casa Galiana per ordre del seu amo, don Gaspar Galiana de Serafina. Així, es veu forçat a abandonar les terres valencianes i a allunyar-se de sa mare i la germana, la seua única família. Però el seu nou destí el separa, a més a més, d’Elionor Galiana, la seua jove estimada. Obligat a portar endavant una escomesa que preferiria evitar, prompte descobreix que la càrrega de la Santa Marta, la goleta en què s’embarca i que ha jurat vigilar, no està conformada només per teles i teixits, com calia esperar, sinó que inclou també un nombrós grup d’homes i dones provinents d’Àfrica, llestos per a ser venuts com a esclaus. Andreu Faraig lluitarà contra tot plegat.

En La taverna del Negre, Jesús Moncho presenta una història ambientada en la carrera d’Amèrica del s. XIX, des de les terres de València, en la qual també se’ns relata el curiós origen de la tradició xocolatera de la Vila.

 

Jesús Moncho (Gata de Gorgos,1948):

Llicenciat en Filosofia i Lletres i ha exercit de professor de Llatí. Autor de narrativa, ha estat guardonat amb diversos premis literaris al llarg de la seua producció novel·lística, com el premi Ciutat de València o el Vila de Benissa. A més a més, també ha conreat l'assaig, en què ha tractat, sobretot, temes de l'actualitat socioturística i de manteniment dels valors territorials

Volver a noticias