Noticias

20 JUN

Presentació del llibre "GAT VELL. DITES MARINERES"

El Dijous 20 de Juny presentem a Alcoi el llibre Gat Vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca Ibi, 20è Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular.
Presentació del llibre
El Dijous 20 de Juny presentem a Alcoi el llibre Gat Vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca Ibi, 20è Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular. Serà al Centre Cultural Mario Silvestre a l'aula literària Joan Valls a les 19:45 hores i anirà a càrrec de la Dra. Llúcia Martín (Catedràtica de filologia catalana, Universitat d'Alacant) i Josep Lluís Santonja (Director d'Arxius i biblioteques d'Alcoi).
 
Gat Vell. Dites marineres és un text que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. Un treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys, que no hauria aplegat a bon port sense la pacient i sàvia col·laboració coral de persones que van viure, estimar i patir la vida en la ratlleta blava. Vida dura i patiments que feren dir als pensadors clàssics que hi ha tres classes d’hòmens: els vius, els morts i els qui van per la mar. Autèntics gats vells carregats de sàvia experiència que bastiren una part bàsica de la nostra cultura patrimonial. Un patrimoni que cal posar en valor i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals. Veus, dites i sons que no moriran mentre hi haja gats vells que maulen a la lluna amb paraules de mar.
 
En aquest vídeo podeu veure i escoltar l'entrevista a l'autor en la 54 Fira del Llibre de València:
 
 

Volver a noticias